Vježbaonica sreće u Knjiguljici

U sklopu projekta „Pričam ti priču nešto drugačije“ ugostili smo naše draga prijateljice Tihanu i Tamari iz Vježbaonice sreće.

U prepunoj Knjiguljici odigrale su predstavu „ U društvu sa srećom“. Predstava je nastala kao autorski projekt Tihane Lipovec Fraculj i Tamare Vučković s ciljem osnaživanja socioemocionalnih vještina djece.

Djecu su povele put Pričosvijeta.  A tamo ih je dočekala Mila koja ih je prvo upoznala prvo s Mirkom. Taj dječak se lako razljuti i onda ga svi zovu Mirko Bjesomirko, a on ne voli da ga tako zovu. Djeca su uz Mirka naučila kako kontrolirati bijes.

S gospođicom Po i gospodinom Iz saznali kakvi su ishodi naših dobrih ili loših odluka i da je najvažnije da mi odlučujemo u tom izboru. Ana i Strahojed naučili su nas igru „Iši – briši“ kako na najlakši način riješiti se straha.  Brigaš i Trebaš su nam pomogli da se lakše nosimo s mislima koje nas brinu i opterećuju.

Sretni smo što Tamara i Tihana nisi dovele i Moraše (ona stvorenja zbog kojih stalno nešto moramo), jer ne bi stali u Knjiguljicu koliko je djece bilo.

Upoznali smo i Milu, „nevidljivu“ djevojčicu koja svima želi ugoditi. Pristaje na sve, pa su je prozvali Gospođica Hoću. Mila nas je naučila kako se trebamo zauzeti za sebe i samo donositi odluke.

Tihana i Tamara su nas, kroz predstavu, upoznale s likovima svojih slikovnica. Djeca su uz njih saznala kao se nositi s ljutnjom, strahom ili bijesom i što su empatija, samopouzdanje i samoregulacija. Nakon predstave, sreće nije manjkalo u našoj Knjiguljici. Djeca su se slikala s Tihanom i Tamara koje su im spremno pisale posvete u njihove slikovnice.

Veliko hvala  Tamari i Tihani na odličnoj predstavi i svima koju s nama vježbali sreću. Podijelili smo toliko novih kartica za sakupljanje štambilja  i priča, da našoj sreći nema kraja. Iskru smo nagradili slikovnicom za vjerne dolaske na priče.

Ministarstvo kulture i medija i Grad Karlovac podržavaju naš projekt „Pričam ti priču nešto drugačije“.