Koje usluge nudimo?

Volimo reći da nismo obična knjižara. U Knjiguljici je sve podređeno djeci i za djecu, pa tako i usluge koje nudimo. Prvo što smo ponudili bili su pripovijedanje i kreativne radionice, s kojima smo i danas prisutni na svim važnijim gradskim manifestacijama i u vrtićkim / školskim programima.

Onda su nas roditelji potakli na kreiranje tematskih rođendana za školarce u kojima stvarno uživamo, dok su edukacije za odgajatelje i učitelje nastale nakon dugogodišnjeg rada na projektu, „Moja prva knjiga“, namijenjenom školskoj djeci.

Pripovijedanje

Bajke i priče su nepregledni izvor mašte. One nas uče, razvijaju, razbuđuju osjećaje, ukazuju na razne poteškoće, ali istovremeno nude i rješenja mnogih problema. Slušajući bajke i priče dijete razvija bogat unutrašnji život, koji je poticajan za njegov kasniji razvoj.

Pripovijedanja provodi naša Nevena koja je educirana pripovjedačica, a iza sebe ima dugogodišnje iskustvo rada s djecom. Kako pripovijedamo? Naravno, uz interakciju! Koristimo razna pomagala, rekvizite, zvukove kako bi što bolje dočarali priču i stvorili čaroliju u kojoj podjednako uživaju i djeca i odrasli.

Svake godine sudjelujemo u obilježavanju Dana grada Karlovca, a u vrijeme Adventa, tradicionalno se, uz blagdanske priče, družimo s Djedom Božićnjakom. Manifestacija “Okusi Svijeta” (Međunarodni festival folklora) kroz priče nas je upoznala s Meksikom, Otokom Guamom, Južnom Korejom i drugim dalekim zemljama. Na starom gradu Dubovcu vikendima smo putovali u neka prošla vremena, a u našim gradskih parkovima družili smo se na Proljetnim promenadama. No kada god poželimo na neko putovanje pričom, ponesemo Knjiguljičinu putovnicu i krenemo na “Put oko svijeta”.

Ako i vi želite putovati pričama, javite nam se i naša Nevena će vas odvesti na čarobno putovanje!

Kreativne radionice za djecu

Naš šareni prostor knjižare udomio je svu kreativnost na jednom mjestu, a sve zapakirano u igru i zabavu. I sve to za djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi.

Osmišljavamo različite radionice prateći vaše želje i vaš program. Naše kreativne radionice spoj su učenja, igre i zabave na drugačiji način. Na njima djeca uče i razvijaju razne vještine, stvaraju nove stvari, dijele lijepo iskustvo i pri tome se jako zabavljaju. Nudimo ekološke, likovne, kazališne, glazbene i istraživačke radionice, kroz koje je do danas prošlo preko 2000 djece.

Pozivamo vas da nam se pridružite ili nas pozovete k vama,a mi ćemo s veseljem prihvatiti druženje!

Edukacije za odrasle

Želite napraviti slikovnicu sa djecom? Niste sigurni kako krenuti? Možda se na prvi pogled čini lako, ali kad treba započeti pisati prvi redak, a tek ilustrirati, više se i ne čini tako lako. A kad taj projekt želite raditi sa svojom djecom u skupini, uh, odakle početi.

Likovne i literarne vještine temelj su svake dobre slikovnice. Izrada slikovnica u predškolskoj dobi dio je procesa učenja i kreativnog stvaranja djece.
A mi vam donosimo stručnu edukaciju izrade slikovnica za odgajatelje, učitelje i sve koji sudjeluju u odgojnom procesu. Ciljevi radionice jesu osposobiti polaznike za izradu slikovnice prema potrebama i interesima djece i skupine, osnažiti polaznike za likovno-literarni izričaj u radu s djecom, stjecanje kompetencija za stvaranje priča i znanja o procesu tiskanja slikovnice.

Naše iskustvo i praksu temeljimo na dugogodišnjem radu u mentoriranju učitelja i djece za samostalno izrađivanje slikovnica u projektu Moja prva knjiga. Javite nam se, mi smo uvijek spremni za suradnju!

Tematski rođendani

Svi vole rođendane, pogotovo ako su drugačiji i posebni! Uz dobro raspoloženje i kreativnu animaciju nudimo rođendane raznih tema – uzbudljiv detektivski, zanimljiv filmski, zabavan kreativni i rasplesan disco rođendan. Svaki nosi igru, smijeh, glazbu i ples. Nudimo animaciju, fotografiranje, pizzu, sokove i dobru zabavu za sve.

Priuštite svojim školarcima nezaboravno iskustvo zabave. Kontaktirajte nas, jer proslava najboljeg rođendana ikad, je baš u Knjiguljici!

Pošaljite nam upit, javite nam se!

Niste sigurni što tražite ili jednostavno želite određenu sugestiju? Drago nam je da možemo pomoći!
Javite nam se putem kontakt obrasca, ostavite podatke i kontaktirati ćemo Vas u najkraćem mogućem vremenu.