Nezavisna specijalizirana dječja knjižara

O nama

Knjiguljica je prva i jedina nezavisna specijalizirana dječja knjižara u Hrvatskoj. Ona nije obična dječja knjižara, u njoj je sve podređeno djeci. Otvorena je 2013. godine, a do danas je kroz nju prošlo mnogo priča, dječjih nožica, prvih riječi i radosti, ali i prvih briga, prvih slikovnica i mnogo malih čitatelja.

Za svakoga od njih Knjiguljica pronalazi baš tu pravu priču i slikovnicu jer nudi velik izbor kvalitetnih naslova od rođenja pa do tinejdžerske dobi, a nađu se tu i naslovi za sve izazove roditeljstva. Odabrati kvalitetnu slikovnicu ili knjigu za mlade nije lako, zato su tu naši stručni knjižari Nevena, Maja i Gordan da vam daju preporuku i savjet.

Čitanje je važno, a slikovnica je prva djetetova knjiga, njegov izlet u svijet. Zato darujte djecu knjigama i podarite im dar za cijeli život, ljubav prema čitanju.

Naši počeci…

Ideja o otvaranju dječje knjižare javila se u trenutku kada smo još bili na relaciji posao, kuća, djeca, obaveze – putujući svakodnevno na posao izvan Karlovca.

Kako su djeca rasla javila se sve veća potreba da posao organiziramo u našem gradu na način da i naše djevojčice budu dio naše priče.

Knjiguljica je otvorena nepuna dva mjeseca nakon rođenja naše najmlađe djevojčice.

Nije sve bilo lako u početku, ali uz stalnu međusobnu podršku cijelog tima i zajednice mi i dalje rastemo i razvijamo se. Ima roditelja i djece koja su s nama od samog početka, dolaze na naše aktivnosti – priče, susrete s dječjim književnicima, pripovijedanja – kupuju knjige. A onda smo svoj posao proširili i na vrtiće, gdje smo prvi distributeri specijalizirani isključivo za nabavu dječje literature. 

I to nije kraj, imamo još mnogo ideja kojima želimo pomoći da djeca zavole knjigu i čitanje.

Knjiguljičina misija

Naša misija je omogućiti svakom djetetu djetinjstvo ispunjeno maštom kroz priče i bajke. Biti podrška roditeljima, odgojiteljima i učiteljima u nastojanju da djeca zavole knjigu i čitanje, te zajedno stvoriti novu generaciju čitatelja. Naš zadatak je pronaći baš onu pravu knjigu kojom ćemo ih zainteresirati na čitanje i promijeniti percepciju čitanja kao dosade u percepciju čitanja kao zabavne aktivnosti.

Naš tim

Mi smo mlada ekipa povezana obiteljski i prijateljski.

Maja Kurs, vizionarka je u ovoj priči, začetnica ideje, poslovna žena i poduzetnica, profesorica u jednoj srednjoj školi.

Pročitaj više

Odmalena voli čitati i voli knjige. Ideja je proizašla iz potrebe da svojim tada dvjema curicama pruži veću priliku za upoznavanje svijeta oko sebe, osjećaja koji ih prožimaju, nezadovoljstva, spoznaje samih sebe, različitosti oko nas, i to na najljepše ispričan način – kroz priče i bajke. U trenutku stvaranja Knjiguljice bila je trudna sa trećim djetetom i odlučila je svoju ideju realizirati zbog svih mogućnosti koje pruža, posebice za djecu.

Maja je završila Fakultet ekonomije Sveučilišta u Zagrebu i pedagoško-psihološko obrazovanje na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. 15 godina radila je u području financija gdje se sustavno usavršavala, a zadnjih 6 godina se dodatno usavršava u području pedagogije, psihologije i obrazovanja. Predsjednica je Udruge za promicanje kulture čitanja Kalibra koja uspješno provodi projekt Moja prva knjiga. Najviše voli osmišljavati nove projekte za djecu, raditi s njima na raznim radionicama i čitati im priče petkom u Knjiguljici.

Nevena Zuber, velika je ljubiteljica knjige, zaigrana vila u našoj priči, koja svijet doživljava kao dvorište prepuno boja i oblika.

Pročitaj više

Aktivistica za bolji svijet, u stalnoj je potrazi za kvalitetnom pričom. Odgovorna je za nabavu knjiga i slikovnica u Knjiguljici. Kroz njene ruke prolaze sve knjige koje imamo u knjižari, pa ako je pitate, usred noći, gdje se koja knjiga nalazi i na kojoj polici znat će vam dogovoriti istog trena. Prema vašim željama pronaći će knjigu ili slikovnicu koja je stvorena baš za vas.

Često je možete vidjeti kako s kupcima pije kavicu i razgovara o dječjoj literaturi. Najviše voli čitati bajke i priče jer kako ona kaže u njima leži sva mudrost svijeta. Dok sanja o prijevodima dr. Seussa, uživa u knjigama Roalda Dahla.

Nevena je urednica naše facebook i web stranice, educirana pripovjedačica te urednica slikovnica u projektu Moja prva knjiga. Ali mnogi Nevenu znaju i prepoznaju kao pripovjedačicu bajki i priča s raznih gradskih manifestacija i događanja, ona je naša teta pričalica koja će svima rado donijeti priču.

Gordan Kurs, naša glavna logistika, važan kotačić koji nas sve pokreće glazbom i neiscrpnim humorom.

Pročitaj više

Najbolji u kuhanju kave i pijenju iste, uvijek ima lijepu riječ za svakog tko uđe u Knjiguljicu. Suosnivač, suprug i stalna podrška u životu Maje Kurs. Dugi niz godina uspješno vodi karijeru poduzetnika i glazbenika, a svojim stalnim angažmanom u glazbi daje veliki doprinos zajednici. Pisao je tekstove i pjesme za dječji zbor „Cicibani“, sudjelovao na raznim lokalnim festivalima kao izvođač ili član žirija, a svojim pjesmama želi ostaviti trag u srcima građana Karlovca.

Gordan je završio Fakultet ekonomije Sveučilišta u Zagrebu, pjeva i svira bas u sastavu Rivers band, a svojim glazbenim umijećem vodi i glazbene radionice u Knjiguljici. Najviše vremena provodi sa suprugom i svojim trima kćerima koje su mu istovremeno i izazov i izvor radosti.

Iz medija

Prisutni smo i na blogu ljubitelja kave:
Dječja knjižara Knjiguljica

Nova TV – prilog Dnevnika – Bolja Hrvatska 11.11.13.:
Knjiguljica Hit među djecom

Ilustracija

Knjiguljica – Mjesto dobrih priča

Knjiguljica je prva specijalizirana dječja knjižara, nezavisna i (trenutno) jedina u Hrvatskoj. Nudimo bogat izbor kvalitetne dječje literature od rođenja do tinejdžerske dobi, sve na jednom mjestu! Tražite li neku posebnu knjigu, problemsku slikovnicu, prigodan poklon ili želite prvi saznati novitete, naš stručni tim je tu za vas.

Obratite nam se 🙂

Niste sigurni što tražite ili jednostavno želite određenu sugestiju?
Drago nam je da možemo pomoći! Javite nam se!