Gradsko kazalište lutaka Rijeka u Knjiguljici

Prošlog petka Knjiguljica je ugostila Gradsko kazalište lutaka Rijeka. Karlovačkoj publici predstavili su se predstavom “Četiri godišnja doba (Autorica teksta i ilustracija: Pika Vončina, redateljica: Irena Rajh, dramaturginja: Vedrana Balen Spinčić). Kroz kamišibaj teatar, kao što i samo ime predstave kaže, poslušali smo četiri priče koje su nas vodile kroz godišnja doba. Djeca i roditelji upoznali su glavne likove ovih divnih priča: Gusjenicu Emerika, slona Gašpara, lava Mirislava te pingvina Frederika koji su nam na osebujan način govorili o svome odrastanju, djetinjstvu, prijateljstvu i roditeljstvu.

Proljeće je gusjenici Emeriku zauvijek promijenilo život, ljeto je potaknulo lava Mirislava na promjenu frizure, slon Gašpar ima neobičan hobi koji je pomogao prijatelju, ježu Slavenu da utopli svoj dom u hladnu jesen. A zimu smo upoznali kroz pingvina Frederika koji uživa na dalekoj Antarktici.

Kada na red dođe jesen, ono nam daje svoje plodove koje beremo i skupljamo. Djeco, nabrojimo neke!” (rekao je glumac – lutkar Damir). Djeca su počela nizati jesenske plodove počevši od kestena, žireva, preko grožđa, pa sve do…”Banane!” – začulo se iz dubine Knjiguljice te prekinulo predstavu na par trenutaka, dok se svi nisu pošteno nasmijali!!! 

Na samom kraju, kako nismo uspjeli dohvatiti zvijezde, pronašli smo ih na slatkim kolačićima i zasladili se!

Prepuna Knjiguljica uživala je u izvedbama dramskog prvaka Damira Orlića koji je na najbolji mogući način djeci ali i roditeljima približio priče iz pera i ilustracija Pike Vončine. Interakcija s djecom, humor, učenje o godišnjim dobima, priče o odrastanju i prijateljstvu te puno, puno smijeha učinilo je da će se o ovoj predstavi u Knjiguljici još dugo, dugo pričati!

Ministarstvo kulture i medija i Grad Karlovac podržavaju naš projekt „Pričam ti priču nešto drugačije“.