Smijeh je najbolji lijek

Ovoga puta priču su slušale maškare. Bilo je tu princeza, superjunaka, dinosaura, astronauta, crvenkapica i velikih i malih životinjica. Čitali smo slikovnicu “Doktor Crveni nos ( Jelena Pervan / Ilustracije: Nikolina Manojlović Vračar / Izdavač: Crveni Nosovi klaunovidoktori)

Priča je to o bolnici na kraju grada u kojoj radi jedan neobičan doktor. Doktor Crveni Nos od milja zvan Nosko. Nitko ne zna je li on doktor ili klaun. Doktor Nosko na poseban način liječi djecu – smijehom, ljubavlju i brigom. Svi smo se složili da bi rado popili čaj od kamilice koja raste u kuštravoj kosi ovog posebnog doktora.

Djeci se priča svidjela, posebno Nosko. Pitali su se kako bi to bilo da krevet spava na tebi i koliko kašalj može preživjeti zatvoren u staklenci. Mlađi su rekli da bi rado išli u bolnicu na kraju grada, dok su stariji tvrdili da ne bi kod tako smotanog doktora.

Crveni Nosovi klaunovidoktori predano rade da razvesele dječja srca i dušu kako bi vratili osmjeh zabrinutim licima. Zapratite ih, podržite i donirajte jer smijeh je najbolji lijek.

Ministarstvo kulture i medija podržava naš program “Vrijeme je za priču”.