Prijatelja što je više, nevolja od straha zbriše

Iako se ovoga puta nije pričalo o kakici, Knjiguljica je bila dupkom puna. Baš kao i naša srca. Ovoga puta čitali smo slikovnicu „I ja sam tu, uz vas“ (Smriti Halls / Ilustracije Steve Small / Prijevod: Ozrena Doležal / Nakladnik: Profil).

Prisjetili smo se prvog dijela ove priče „Tu sam, uz tebe“ (Smriti Halls / Ilustracije Steve Small / Prijevod: Ozrena Doležal / Nakladnik: Profil) u kojem su glavni likovi bili samo Medo i Vjeverac. A sada mi se nastojala pridružiti jedna koka.

Puno se tijekom priče kokodakalo, zavijalo i režalo. Trudili smo se glasati kao vjeverica, ali nam to ovoga puta nije pošlo za rukom. Kako su Medo i Vjeverac na kraju prve slikovnice učvrstili svoj odnos, smatrali su da im Koka, kao treća članica benda, baš i ne treba.

„Slušaj, Koko, jako mi je žao, mila si i draga, no stvarno se pitam

Jesi li svjesna da nemaš sluha niti istančan osjećaj za ritam?…Povrh toga

Skakućeš bez ikakva reda i doista bi trebala kokodakati tiše.

Usto, DVA su prijatelja savršenstvo…a TRI je puno previše.

Koka ugleda plakat na kojem se traže svirači i odluči okušati sreću s novim društvom koje će je prihvatiti.

„Radosno me dočekati i prijateljicom zvati. Društvo koje me cijeni i smatra da znam…svirati“.

To novo društvo dočekalo ju je s uzavrelom vodom i vilicama. Bili su to Vuci. Oni su postavili plakate u nadi da će si osigurati ukusan obrok. Medo i Vjeverac stigli su u zadnji čas.

„Zar nemamo ni trunke mozga u šašavoj glavi toj? Kako do sad vidjeli nismo da tri je baš super broj?

Sve se na svijetu može kad radimo skupa i s mnogo volje. U dvoje nije loše, no utroje može biti i bolje.“

Djeci se jako svidjela ova priča. Veselo su kokodakali kao Koka i zavijali kao Vuci. Rekli su da bi rado išli s njima na piknik da mogu jesti sladoled, piti topli kakao i svirati trubu.

Lijepo je imati prijatelje. Iako se ponekad posvadimo i svega nam je preko glave, ne dozvolite da vas svađe od prijatelja rastave.

Zbog vjernih dolazaka, i ovoga puta, slikovnicom smo nagradili našu malu prijateljicu. Ministarstvo kulture i medija podržava naš program  „Vrijeme je za priču…“