Predstava „Dome, slatki dome” u Knjiguljici

Počeo je naš slavljenički mjesec! Knjižara Knjiguljica ove godine slavi svoj 10.rođeendaan 🙂 A kako drugačije započeti rođendan već punom Knjiguljicom i odličnom predstavom Dječjeg kazališta Dubrava. Predstava je rađena po knjizi „Dome, slatki dome” autora i ilustratora Svjetlana Junakovića. Radi se o poučnoj basni o malom mišu koji je odlučio krenuti na putovanje kako bi potražio novi dom. Na tom putovanju prolazi kroz razne dijelove, od šume, savane, Arktika do sahare i rijeka i sreće razne životinje, sovu, majmuna, slona, krokodila.

U predstavi miša, tj.mišicu je utjelovila odlična Danijela Evđenić, a sve ostale životinje je fantastično prikazala Katarina Madirazza, koja je svojim nastupom, promjenom kostima i pjevanjem rapa u liku krokodila oduševila djecu. Kroz vrlo dinamične scene, uz ples, pjesmu i razne akrobatske pokrete uspjele su dočarati djeci kako žive životinje u raznim dijelovima svijeta. A nakon hladnog Arktika i pingvina naša mišica je napokon shvatila da je njen topli dom ipak najbolji.

Predstava i glumice za svoj odlični nastup nagrađeni su velikim dječjim i roditeljskim pljeskom. Djeca su na kraju komentirala tko im se najviše svidio od životinja. Naš mali prijatelj Vatroslav je za svoje redovite dolaske dobio slikovnicu na dar. Hvala vam što volite i dolazite na priče, jer bez vas ne bi bilo ni nas 🙂

Ministarstvo kulture i medija i Grad Karlovac podržava naš projekt „Pričam ti priču nešto drugačije”.