Kofer Teatar u Knjiguljici

U sklopu projekta „Pričam ti priču nešto drugačije“ u gostili smo Kofer teatar s lutkarskom predstavom „Moja baka – Superbaka“.

Baka Ivka zaželjela se svoje unučice Željke, ali ona na baš i ne želi kod bake. Tamo joj je dosadno! Ne zna što bi radila i što je najvažnije imali li interneta. Jednog dana zbog maminih obaveza Željka mora prespavati kod bake. I tako kreće ponovo povezivanje generacija i otkrivanje zaboravljenih vještina.

Željka i baka zajedno pletu, peku kolač i razgovorom krate vrijeme. Pronalaskom medalje s Olimpijskih igara unučica otkriva nepoznate ili zaboravljene detalje iz bakina života.

Lutkarska predstava Moja baka Superbaka govori o usamljenosti. Promiče moralne vrijednosti kao što su briga I ljubav prema bližnjima.

Glumice Ines Cvitković i Lovorka Trdin su vještim scenskim pokretima i zvučnom kulisom razigrano animirale lutke i dočarale priču. Našoj publici predstava se jako svidjela i nagradila ih je dugim pljeskom. Iako je bila toliko gužva, da ni igla više nije mogla stati u našu knjižaru, sve to nije umanjilo doživljaj lutkarske predstave.

Ministarstvo kulture i medija i Grad Karlovac podržavaju naš projekt „Pričam ti priču nešto drugačije“.