Cikloknjižničari u gostima

Prošli petak su nas posjetili naši Cikloknjižničari iz Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić Karlovac. U goste su nam stigli Aleksandra, Marina i Mario, naravno na biciklima 🙂 Prvo su nam objasnili što su to cikloknjižničari i čime se oni bave. Tako smo saznali da oni djeluju u okviru Društva knjižničara Karlovačke županije, velik dio godine za dolazak na posao koriste bicikl čime promoviraju održive oblike prijevoza koji čuvaju okoliš. Njihova glavna zadaća je promocija knjige i čitanja, te zdravog života na dva kotača kojim podižu svijest o održivom društvu.

Nakon upoznavanja krenuli smo razgovarati kako se moramo ponašati u prometu. Djeca su odgovarala na pitanja, a bilo ih je poprilično koji su već vješti na biciklu pa voze bez pomoćnih kotača. Zatim su nam Aleksandra, Marina i Mario uz pomoć lutaka pročitali priču „Gdje je knjižnica” koju je napisala knjižničarka Sanja Graša, a ilustrirao naš gost, cikloknjižničar Mario Šimić.

Za kraj su nam otkrili koja im je slikovnica bila najdraža dok su bili mali. Aleksandra nam je čak i donijela svoju omiljenu slikovnicu „Ježić Bocko” iz davne 1970-te godine. Marina je najviše voljela slikovnicu “Snježna kraljica”, a otkrila nam je da od novijih slikovnica obožava Pip i Popi. Mariu je pak najdraži bio svevremenski klasik „Ježeva kućica”. Naši mali prijatelji Lora i Saša su za svoje redovite dolaske dobili slikovnicu na dar. Hvala vam što volite i dolazite na priče, jer bez vas ne bi bilo ni nas 🙂

Ministarstvo kulture i medija i Grad Karlovac podržava naš projekt „Vrijeme je za priču”.