Knjiguljica u Gradskoj knjižnici Beli Manastir

Na put u Baranju krenuli smo na poziv Gradske knjižnice Beli Manastir. Naš programPripovijedanja bajki i priča“ održali smo u njihovoj toploj knjižnici u kojoj rade vrijedni knjižničari i knjižničarke.

Na druženje su došli učenici 2. razreda OŠ Šećerana i učenici 4. razreda OŠ “Dr. Franjo Tuđman” sa svojim učiteljicama. Bajkom smo ih u poveli u ona davna vremena dok je svijet još bio čaroban i pun tajni.

Putovali smo u daleku Kinu koja je u to davno doba imala čak šest sunca, otkrili zašto mačke predu i kako je to doživjeti brodolom na otvorenom moru. Nakon pripovijedanja s djecom smo na radionici kreativno stvarali. Izrađivali smo strijele s natpisima, a u radu su se djeca i više nego iskazala.

Dogovorili smo novi susret u Belom Manastiru, 20. svibnja, na festivalu „Čarolija riječi“ u organizaciji Gradske knjižnice Beli Manastir. Malo je reći da jedva čekamo povratak.

U Baranju smo došli pripovijedati bajku o tome kako je pijetao dobio svoju crvenu krestu, a onda smo i pronašli jednog velikog pijetla koji je simbol mjesta Vardarac.

Ako još niste, obvezno posjetite našu lijepu Baranju i probajte lokalne specijalitete. Mi smo uživali.

Hvala Gradskoj knjižnici Beli Manastir na pozivu i vidimo se uskoro!