Predstava „Vuka se ne bojim ja” u Knjiguljici

I dalje slavimo naših 10 godina rada, pa nam je u goste stigla Kazališna družina Pinklec iz Čakovca s predstavom „Vuka se ne bojim ja”.

U predstavi pratimo Ostarjelog vuka koji se kao pripovjedač prisjeća uzbudljivih mladenačkih dana kada mu je glavna preokupacija bila proždrijeti svakog tko mu se nađe na putu. Njegovo pripovijedanje tako postaje okvir za uzbudljive zgode i nezgode njegove mladenačke vučje prilike. Kada trojicu praščića Ciglu, Dasku i Slamu majka pošalje u svijet da sagrade vlastite domove, oni se nađu u šumi u kojoj vreba opasni vuk. Kuće koje braća grade postaju simbol njihovog razvoja. Kada najstariji od njih, Cigla, svoju želju za igrom stavi u drugi plan kako bi sagradio siguran dom, prenosi se snažna poruka da u životu ne smijemo biti lijeni i olako uzimati stvari. Dok je imaginarni svijet praščića poput dječjeg, vuk postaje metafora za sve ono strašno što nas čeka u životu, probleme koji nas muče, prepreke koje moramo savladati i zadaće koje moramo ispuniti.

Predstava je oduševila i djecu i roditelje. Uz mnoštvo sjajnih pjesama koje kontinuirano prate sadržaj predstave Knjiguljica je taj petak bila mjesto puno smijeha, rasplesane djece i zadovoljnih lica. Glumci su nam na kraju otkrili da je Knjiguljica najmanji prostor u kojem su do sada izvodili predstave. Mi smo se svi složili da su to odlično izveli 🙂

Ministarstvo kulture i medija i Grad Karlovac podržava naš projekt „Pričam ti priču nešto drugačije”, u kojem djeci donosimo priče ispričane na drugačiji način.