Baka Zima u Knjiguljici

U sklopu projekta „Pričam ti priču nešto drugačije“ ugostili smo Teatar Poco Loco s predstavom „Baka zima“.

Priča je to o dvije potpuno različite sestre. Zora je vedra, vesela, marljiva i neumorna, ona pere prozore, čisti, sprema, kuha, sve zna i sve joj se da. Dara više voli lunjati uokolo, jesti kolače, gledati u oblake, prodavati zjake, maštati, zamišljati i izmišljati.

Kad se Zora slučajno jednog dana nađe u čarobnoj zemlji Bake Zime, ona doživi razna iznenađenja i bude lijepo nagrađena za svoj trud, pa i Dara poželi proživjeti takvo iskustvo. Ali, njoj stvari nisu išle tako glatko. Ova bajka otvara teme davanja i uzimanja, nagrade za uloženi trud te ljubavi i strpljenja za svoje bližnje kad i nisu u najboljoj formi.

Teatar Poco Loco je u Knjiguljici uvijek rado viđen gost, pa tako i ovoga puta „igla“ nije mogla stati u našu malu knjižaru. Djeca su aktivno sudjelovala u predstavi – pjevali su, brojali i pomagali glavnim junakinjama.

Baka Zima privukla je mnogo posjetitelja, pa čak i nekoliko obitelji iz Zagreba koje su ciljano došli u Karlovac posjetiti, po prvi put, Knjiguljicu.

Teatar Poco Loco je kao i uvijek napravio pravi štimung i oduševio i velike i male. Mnogi roditelju su nam prišli nakon izvedbe i zahvalili na organizaciji i pozivi ovog sjajnog „malog“ kazališta.

Ministarstvo kulture i medije i Grad Karlovac podržavaju naše projekt „Pričam ti priču nešto drugačije“.