Vrijeme je za priču….uz glumicu Petru Cicvarić

Naše čitanje priča petkom odlučili smo dodatno obogatiti pozivajući u goste drage osobe iz javnog života koji, kao i mi, jaaaako vole priče i bajke. Tako nam je u goste prva stigla naša nagrađivana glumica Petra Cicvarić. Rođena Osječanka, ali sad već i Karlovčanka Petra je članica profesionalnog ansambla u Kazalištu Zorin dom Karlovac gdje ju naši sugrađani mogu gledati u brojnim ulogama. Ujedno piše i scenarije, za koje je dobila niz nagrada, a njeni tekstovi se često izvode i u kazalištima diljem Hrvatske.

Petra nam je stigla u pratnji svojih dviju djevojčica Korane i Edite kojima, kako je otkrila, svakodnevno čita priče prije spavanja. Na pitanje koja je njoj najdraža priča iz djetinjstva, brzo odgovara da je to bez dvojbe Ježeva kućica, te roman Alisa u zemlji čudesa.

A za našu publiku izabrala je pročitati priču „Kratkovidna žirafa” autora A.H.Benjamina i ilustratorice Gill MacLean iz zbirke priča „Velika knjiga priča o životinjama” u izdanju Planetopije. Ova smiješna, ali topla priča govori o žirafi koja ne vidi dalje od svog nosa. Prijatelji su joj savjetovali da nosi naočale, ali ih ona nije željela čak ni kada su joj se počele događati razne nezgode. Djeca su zajedno s Petrom ponavljala sve što je žirafa stavljala na sebe kako bi se zaštitila od raznih udarca prilikom kretanja, a sve zbog svoje kratkovidnosti. Tako je počela nositi zaštitnu kacigu, pa zvonce na repu, čizme, jastuk i druge stvari koje su se svakim danom povećavale. Sve dok joj jedne noći prijatelji nisu stavili naočale kako bi ujutro mogla vidjeti sve kako treba.

Djeca su zatim okružila Petru kako bi dobila zasluženi štambilj na kraju priče, a uputili su joj i poneko pitanje kako je to biti glumica. Naša prijateljica Ana je skupila sve štambilje u svojoj knjižici i dobila slikovnicu na dar 🙂 Hvala vam što volite i dolazite na priče!

Ministarstvo kulture i medija podržava naš projekt „Vrijeme je za priču.”