Proljetni Glazbokaz – Gospođica Neću

Tijekom proljetnih praznika održali smo prvi ovogodišnji Glazbokaz za djecu školskog uzrasta. Ovaj put nam se pridružila i Ana Maria Štefanac, akademska glumica, koja je bila zadužena za kazališni dio, dok je naš Gordan vodio glazbeni dio. Radionica je bila u znaku „Gospođice Neću” autorice Sunčane Škrinjarić (ilustrator: Nikolina Novosel / izdavač: Mozaik knjiga).

Bili smo jako vrijedni. Skupina djevojčica i jedan hrabri dječak spremno su prihvatili dramske igre koje je Ana Maria izvodila s njima. Učili su komunicirati kroz pokret, prenositi ideje i osjećaje kroz razne dramske izraze. Pritom su oslobađali dio sebe, socijalizirali se kao skupina, razvijali samopouzdanje i pokušali neverbalno komunicirati što je često izazvalo puno smijeha među svima. Zatim su s Gordanom smišljali stihove prema tekstu slikovnice. Svakodnevno su bili vrlo kreativni u svom radu, te nam je brzo prošao tjedan uz igru, smijeh i druženje.

Svoju stvaralačku priču o Gospođici Neću ispričali su nam u petak, na našoj aktivnosti Vrijeme je za priču. A o čemu govori Gospođica Neću? O djevojčici Mini, učenici 1.razreda osnovne škole koja je uvijek i na svakom mjestu govorila: Neću! Polaznici Glazbokaza izveli su dramsku igru u kojoj su prikazali ponašanje djevojčice Mine prilikom jutarnjeg buđenja, u školi, tijekom igre u parku, u odnosu s bakom. Do rješenja problema došli su uz pomoć slona i pingvina iz cirkusa kojeg je Mina posjetila, te od tog dana Mina više nije govorila: Neću! Na kraju dramske igre uz pratnju gitare izveli su pjesmu koju su osmislili na radionici.

U Knjiguljici se tražilo mjesto više jer su svi željeli podržati naše glumce i pjevače i vidjeti što su to smislili. Njihova izvedba je riječima jednog djeteta bila predobra! Nagrađeni su velikim pljeskom, a naši voditelji dobili su same pohvale i djece polaznika i njihovih roditelja. Jedna djevojčica se već prijavila za sljedeći Glazbokaz koji će biti tijekom ljetnih praznika. Veselimo se!

Knjižara Knjiguljica je mjesto susreta, druženja, stvaranja prijateljstva i ljubavi prema knjizi i pisanoj riječi. Raduje nas što s nama zajedno stvarate takvo mjesto. I ovaj put smo podijelili slikovnicu za vjerne dolaske na priču i to našoj maloj prijateljici Tamari. Hvala vam što volite i dolazite na priče!

Ministarstvo kulture i medija RH i Grad Karlovac podržavaju naš projekt „Glazbokaz”.