Osmaši čitali priče u Knjiguljici

U sklopu manifestacije „Mjesec  hrvatske knjige“ u petak smo imali posebne goste. Učenici 8. a i 8. b razreda OŠ „Braća Seljan“ Karlovac, zauzeli su naše mjesto u čitanju priča. Čitali su slikovnice poznate hrvatske književnice Željke Horvat Vukelja  „Pijanistica“ (Ilustracije: Kaća Svedružić / Nakladnik: Školska knjiga) i  „Leteći glasovir“ (Ilustracije: Dario Kukić / Nakladnik: Školska knjiga).

Razgovorom i postavljanjem pitanja, malene (i velike) slušatelje uključivali su u priču. Naučili smo da su glasovir i klavir istoznačnice, daj je pijanistica žena koja svira glasovir (klavir ili piano) i onaj koji voli glazbu može stvarati prekrasne melodije.

Na kraju su slušatelji komentirali da im se svidjela izvedba naših mladih gostiju i da bi voljeli da ponovo dođu čitati priče. Ovim puta želimo zahvaliti Roku, Luciji, Gabrijeli, Marinu, Marti, Borni i Emi na hrabrosti i volji da čitaju malenima, jer su prepoznali da se knjige mogu zavoljeti ako se djeci čita od malih nogu.  Hvala i njihovom učiteljici Hrvatskog jezika,  Andreji Ivka Fićurin, mag. prim. educ. na angažmanu u promicanju čitanja svaki dan, a posebno u „Godini čitanja“.

Ministarstvo kulture i medija podržava naš program “Vrijeme je za priču…”