Ne dobiješ za Božić baš sve što želiš, ali ipak se veseliš

U blagdanskom duhu čitali smo slikovnicu „Ne dobiješ za Božić baš sve što želiš, ali ipak se veseliš(Heath McKenzie / Prijevod: Jelena Pervan / Nakladnik: Naša Djeca).

Božićno vrijeme je užurbano, veselo i sretno razdoblje u godini. Lampice i ukrasni na sve strane, a tek pokloni.  Toliko toga imamo za napraviti, ali i za poželjeti. Ponekad znamo što želimo, a ponekad i ne. Ponekad želimo nešto samo zato što to žele drugi. Naše liste bivaju sve duže i duže i želimo sve više (treba li nam ili ne).

No moramo biti svjesni da ponekad nećemo dobiti ono što želimo, ali ipak ćemo se tome radovati. U današnje vrijeme imamo svega i previše, pa onda nam ni ne treba 3 iste igračke u različitoj boji.

Rastužimo se kada netko drugi dobije upravo ono što smo mi poželjeli. Onda nam je teško, ljuti smo glasno ćemo reći „To baš i nije fer“.

Ali kada dobro razmislimo možda nam ni ne trebaju sve te stvari koje smo poželjeli. Bit je u samom darivanju…i kada primaš darove, ali i kad ih ti nekome poklanjaš.

Djeci se slikovnica jako svidjela. U razgovoru su rekli da nemaju nekih velikih želja (barem su tako nama rekli) i da mogu dobiti i neku sitnicu. Spremno su zaključili na kraju razgovora da „Ne dobiješ za Božić baš sve što želiš, ali ipak se veseliš.

Ministarstvo kulture i medija podržava naš program „Vrijeme je za priču“.