Ljetni Glazbokaz: Rolling Stones

Na prvom ovogodišnjem ljetnom Glazbokazu učili smo o legendarnom rock bendu „Rolling Stones”. Glazba Rolling Stonesa prisutna je svuda oko nas već 60 godina. Desetljećima utječe na generacije određujući njihov glazbeni ukus, učeći ih vrijednostima glazbe, kulture, stila života te dugovječnosti Rock’n’roll glazbe. Pa tako i na djecu i mlade. Gotovo je nezamislivo još i danas vidjeti na sceni nekog stadiona ili amfiteatra rock ikone poput Micka Jaggera i Keitha Richardsa uživo…

Naši polaznici Glazbokaza učili su o povijesti Rolling Stonesa, njihovim počecima, pjesmama, prijateljstvu. Djeca su sa zadovoljstvom upijala nova znanja o legendarnom bendu, upoznala se sa nekim od njihovih najpoznatijih pjesama, crtala portrete i karikature glavnih aktera benda.
Kroz Glazbokaz posvećen ovim istinskim glazbenim legendama, shvatili smo i naučili da zaista u životu treba raditi ono što voliš, da će se sve prepreke riješiti na tom putu i da će te sve to, u konačnici, činiti sretnim i zadovoljnim.

Kakva bi to bila glazbena radionica bez glazbe, pa su djeca na kraju uglas odsvirala i otpjevala jedan od najvećih svjetskih hitova Rolling Stonesa – njihovu pjesmu “I can’t get no satisfaction”. A naši vjerni slušatelji priča su zbog svojih redovitih dolazaka dobili slikovnicu na dar.

Ministarstvo kulture i medija i Grad Karlovac podržavaju projekt “Glazbokaz”.