LJETNI GLAZBOKAZ II – Vrlo gladna gusjenica

Na drugom, ujedno i zadnjem ovogodišnjem ljetnom Glazbokazu družili smo se sa slikovnicom Erica Carla „Vrlo gladna gusjenica” (Prijevod: Aleksandra Stella Škec / Nakladnik: Mozaik knjiga). Ova predivna edukativna slikovnica koju je autor napisao za svoju sestri Christu prisutna je već 50 godina i prodana u milijunima primjeraka. Mi smo ju na Glazbokazu uprizorili kroz Kamišibaj kazalište. Kamišibaj je tradicionalno japansko pripovijedanje priča i, u doslovnom prijevodu, znači „predstava od papira“. Kami znači papir, a šibai je predstava. Malo drveno kazalište, zapravo samo prazna drvena kutija s vratima, sadržava u sebi velike ilustracije koje se u zadanom tempu izmjenjuju dok narator pripovijeda priču.

Naši polaznici Glazbokaza prvo su izradili ilustracije u kolaž tehnici, zatim smo podijelili uloge i uvježbali slikovnicu uz izmjenu ilustracija. Uz svakodnevno druženje, pauze na kojima se odlazilo u pekare, priče vezane uz ljeto vrijeme nam je brzo prolazilo. Ove godine nam se pridružila i djevojčica Elena koja živi u Kanadi, a sad je u posjetu obitelji u Karlovcu. Uz nju smo imali priliku upoznati kako izgleda jedan školski dan u Kanadi, jesu li učitelji strogi i kakav je školski obrok.

U petak smo imali ogledni sat na kojem su mali Karlovčani i ostali u pratnji svojih roditelja došli dati podršku našim malim glumcima i uživati u njihovoj izvedbi „Vrlo gladne gusjenice”. Nakon predstave djeca su ponovila što je sve naša gusjenica pojela, a zatim su krenuli crtati leptire i gusjenice. Naše male prijateljice Korana i Jana su dobile slikovnicu na dar i na najljepši način započele novu sezonu priča petkom 🙂

Ministarstvo kulture i medija i Grad Karlovac podržavaju projekt “Glazbokaz”.