Knjiguljica na Kestenijadi na Starom gradu Dubovcu

Na inicijativu Jurije Šebalj iz OPG Kolec  uz svesrdnu podršku Turističke zajednice grada Karlovca organizirana već druga po redu Kestenijada.

U bajkovitom okruženju Starog grada Dubovca okupili su se OPG-ovi koji su posjetiteljima nudili svoje proizvode. Kralj ove manifestacija bio je kesten. Mogli  su se kupiti razni proizvodi od kestena – štrudla,  kestenmaza, kesten pire  i mnogi drugi.

Uz nezaobilazan okus i miris pečenih kestena pripovijedali smo bajke, a gdje su bajke tu je i mnogo posjetitelja željnih uhvatiti mudrost koje one donose.

Saznali smo da su u neka davna vremena stabla razgovarala s ljudima, no nepoštivanje prirode dovelo je do toga da stabla više ne razgovaraju s nama. Zato trebamo brinuti o prirodi jer bez nje neće biti ni nas. Pripovijedali smo i bajku upravo iz našeg kraja o jednom kovaču koji je svojom mudrošću spasio život od samog Vraga. Onaj tko vragom poslove vodim nikad dobro ne završi.

Tijekom cijelog dana djeca su sudjelovala u našoj igri potrage tijekom koje su trebali odgovoriti na mnoga pitanja i zagonetke. Odgovore su mogli pronaći oko Starog grada Dubovca, a svi nagrađeni slatkom nagradom.

Na kreativnim radionicama izrađivali smo „Jesenske krune“ i „Kesten ježiće“. Uživali smo tijekom cijelog dana u društvu kreativne i vesele dječice.

Posebno nas je razveselio ponovni susret s Ivanom, trogodišnjim dječakom iz Zagreba kojeg smo nedavno upoznali na Rastokama. Možemo reći da je upravo taj susret, između Ivana i naše Nevene, je bio ljubav na prvi pogled ili bolje reći prvu priču.

Mama je Ivanu pripremila iznenađenja i dovela ga na Kestenijadu, tako da on ne znam da će naša Nevena biti tamo. Ivano je bio toliko sretan, da nije mogao vjerovati da svojim očima, a ni Nevena nije ostala ravnodušna. Ovo je samo dokaz koliku ljubav i moć nose priče. Ivano i mama s nama su se družili cijeli dan i obećali doći i do Knjiguljice. Držimo iz za riječ!

Veliko hvala Jurji Šebalj na pozivu i Turističkoj zajednici grada Karlovca na podršci, mi smo uživali na ovogodišnjoj Kestenijadi.