Baš i nije neki štos, kad ti stalno curi nos

Snijeg i loše vrijeme učinila su svoje tako da su samo najhrabriji, ovoga puta stigli na priču. I to njih troje!

Kako je to kada bakterije i virusu napadnu obitelj govori slikovnica „Malena Lucija je prehlađena(Barbara Supel / Ilustracije: Agata Luksza / Prijevod: Filip Kozina / Nakladnik: Naša djeca).

Kada se probudila Lucija se osjećala nekako čudno. Nos joj je bi začepljen i nije joj bilo dobro. Mama je skočila iz kreveta vidno zabrinuti i budila je tatu. No tata je već bio budan jer je cijelu noć brinuo o bebi Roku. Jedno se stariji brat Luka osjećao dobro.

Bolesnicima je izmjerena temperatura, očišćeni su im i nakapani nosići. Uz topao čaj bolest se lakše podnosi. Iako se ubrzo Lucija osjećala bolje nije joj bilo dozvoljeno da se igra s Lukom, pa je morala malo odmoriti.

Nakon što se naspavala Lucija je bila „ko nova“, osjećala se puno bolje. No sada je Lukin nos bio začepljen. Roditelji su bili jako umorni jer borba protiv prehlade je jako težak posao.

Djeci se slikovnica svidjela. Ono što je interesantno u ovoj slikovnici da nam prikazuje suvremen obiteljski život. Tako da vidimo digitalni toplomjer kojim se mjeri temperatura, stroj za inhaliranje ili nastavka za usisivač koji izvlači šmrklje iz nosa. Djeci su svi ti uređaji poznati i neki ih imaju kod kuće. Ali svi smo spremno zaključili da baš i nije neki što kad ti stalno curi nos.

Ministarstvo kulture i medija podržava naš program „Vrijeme je za priču“.