Otvorena nova sezona priča u Knjiguljici

Nakon kratke ljetne stanke priče su se ponovo vratile u našu Knjiguljicu.  Svi smo se dobro odmorili i nakupali. Djeca su nam ispričala gdje su sve bili i što su radili dok smo mi bili na godišnjem odmoru. Slikovnicom „Nisam ja“ ( Lucy Barnard / Ilustracije:  Hannah Wood / Prijevod: Filip Kozina / Nakladnik: Naša djeca) otvorili smo novu sezonu čitanja i druženja ispred naše knjižare.

Oskra i Ela su blizanci koji za sve svoje nestašluke uvijek krive psa Lajku.  Kada bace loptu u tortu, sruše tatu s ljestvi ili unište povrće u vrtu uvijek okrive Lajku. No, roditelji znaju da su Oskra i Ela krivi za sve nestašluke u kući (i izvan nje) i upozore djecu da će Lajka morati napustiti njihov dom jer samo radi nered.

„Ako je istina da je za sve spačke kriv naš pas, onda će nažalost Lajka morati…otići što dalje od nas!“

Na te riječi djeca shvate da su pretjerali u svojim lažima i prebacivanju odgovornosti. Zbog ljubavi prema Lajki  priznaju sve nestašluke i obećaju da će uvijek govoriti istinu.

„Tako su zbog svoje Lajke blizanci Oskar i Ela…naučili preuzimati odgovornost za sva svoja nestašna djela.“

Odgovornost je proces koji se uči tijekom života. Kako bi djeca mogla preuzeti odgovornost trebaju znati prepoznati  osjećaje, ponašanje i misli drugih, ali sebe samih.  Roditelji su ti koji djecu najbolje mogu usmjeriti na pravi put, a slikovnice su odličan alat da im u tome pomognu.

Ovoga petka podijelili smo puno novih knjižica, a za vjerne dolaske na priču nagradili smo, slikovnicama, tri naše male prijateljice. Hvala što volite i dolazite na priče.

Sljedećeg petka u goste nam dolazi Teatar Poco Loco s predstavom “Stonoga Goga”. Stoga već danas, u vaše kalendare, zabilježite novo druženje pred Knjiguljicom 10.9. u 17 sati.

Ministarstvo kulture i medija podržava naš projekt „Vrijeme je za priču“.