Gnom u Knjiguljici

U našu Knjiguljicu stigao je tajanstveni gost. Iskočio je iz paketa koja je doputovao iz Ogulina. Bio je to Gnom. Neki ga znaju i pod drugim imenima, kao što su Patuljak, Vilenjak, Čovječuljak itd. Silno smo se iznenadili kad je iskočio iz kutije. Rastrčao se po cijeloj knjižari. S police na policu, prevrtao je knjige, listao slikovnice kao da nešto traži.

Pokušao je pobjeći kroz mala Vilinska vrata, ali je dobro što vila nije bilo kod kuće, pa mu nitko nije mogao otključati vrata. Onda je pokušao kroz glavna ulaza vrata, ali smo uspješno spriječili i taj bijeg.

Objasnili smo mu da se sasvim slučajno našao u našoj knjižari i da ne smije bježati već se treba vratiti kući u Pričezemsku. Tada nam je ispričao da se sjajno proveo u DV Bistrac u Ogulinu i da je uživo s djecom, a sve je to potvrdio i dnevnik koji se nalazio u kutiju u kojoj je stigao.

Tada nam je palo na pamet da ostane kod nas na priči. Svidjela mu se ideja, pa nam je predložio da čitamo knjigu u kojoj je on glavni lik „Uhvatio sam Gnoma“ (Alberto Lot / Prijevod: Iva Hlupić / Nakladnik: Ibis grafika).

Kad su djeca stigla na priču, on je opet pobjegao. Pronašli smo ga kako se na polici „domunđava“ sa Sunčanom Škrinjarić u nadi da mu otkrije tajnu svoga uspjeha. Djeca su bila oduševljena tajanstvenim gostom.

Priča nam je dokazala kakav je vjetropir taj Gnom. Stalno radi neke spačke i nikada nama mira. Djeci se jako svidio pa su predložila da ostane u Knjiguljici. No Gnom se ipak mora vratiti svojim Pričozemcima. Nakon priče smo bojali i crtali našeg gosta.  Odlično smo se zabavili i naučili novu riječ Gnom.

p.s. I mi smo popunili dnevnik, zalijepili slike i spremamo se Gnoma poslati njegovoj kući.

Ministarstvo kulture i medija podržava naš program „Vrijeme je za priču“.