ABBA – ljetni Glazbokaz u Knjiguljici

Ovoljetni Glazbokaz bio je u znaku grupe ABBA! I ovaj put, kao i svaki prijašnji, cilj nam je bio dobro se zabaviti, preslušati jedan dio opusa legendarnog benda, ponešto naučiti o njima samima, probati dokučiti zašto ABBA nosi naziv “legendi”, zašto njihove pjesme ni dan-danas ne gube svoj sjaj.

“Jeste li znali da je naziv ABBA postojao i prije ABBE? Naime, tako se zvala jedna švedska tvornica konzervirane ribe. Članovi benda su se šalili da bi to mogao biti najbolji naziv za njihov novi bend, pa je tako i ostalo…”

Likovno smo se izrazili crtavši njihova lica,  svićkavu disco odjeću, njihove karikature, instrumente.

“Svi znaju da ABBA označava prva slova imena članova benda, no jeste li znali da su ABBU tvorila 2 bračna para? I to koja?”

Pisali smo neke stihove njihovih pjesama, upamtili nazive njihovih najvećih hitova, te na taj način pokazali roditeljima i svima koji su u petak došli u Knjiguljicu da je ABBA zaista trajna vrijednost u svijetu glazbe.

“Jeste li znali da se članovi grupe ABBA nakon razlaza 1981. godine ni jednom nisu sastali u četvero na istom mjestu sljedećih 40 godina? Tek 2021. ponovo su se okupili da bi snimili novi album…”

U glazbenom dijelu obradili smo njihov hit “Mamma mia” na naš način i otpjevali ga prisutnima uz ooooogroman pljesak! Vjerujemo da bi Agnetha, Anni-Frid, Bjorn i Benny bili zadovoljni da su nas čuli.

Naš program „Glazbokaz“ podržavaju Ministarstvo kulture i medija i Grad Karlovac.